План «Перехоплення» спрацював: у передмісті Харкова затримали одного з зухвалих нападників, що викрали сумку з великою сумою грошей

09.10.2019 17:40   -
Автор:
Зухвале пограбування сталося вчора, опівдні. До Основ'янського відділу поліції надійшло повідомлення від 30-річного жителя Харкова про те, що по провулку Троїцькому троє невідомих чоловіків розбили вікна в його автівці та під загрозою застосування предмету, схожого на ніж, заволоділи сумкою зі значною сумою грошових коштів і ноутбуком. Після скоєння злочину невідомі зникли з місця події на автомобілі Toyota Camry.
Для розшуку та затримання нападників за розпорядженням начальника ГУНП в Харківській області Валерія Сокуренка у місті та області терміново було введено в дію поліцейську операцію «Перехоплення».
Працівники поліції оперативно відпрацювали записи з камер відеоспостереження, які знаходились в районі місця вчинення злочину і прилеглій території, та визначили приблизний маршрут пересування зловмисників. В результаті проведених оперативно-розшукових заходів працівники поліції виявили за межами міста у лісосмузі вказану іномарку та затримали 40-річного громадянина Грузії, який знаходився в автомобілі.
Речові докази вилучено.
За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення затриманому про підозру у скоєнні даного злочину та обрання йому міри запобіжного заходу. Відповідно до санкції статті чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна. Слідство триває.