Пільговикам держава поверне кошти: кому і за що

12.07.2022 15:05   -
Новини України: Пільговикам держава поверне кошти - кому і за що

Протягом липня Ощадбанк перерахує на рахунки 325 тисяч людей, які отримують пільги на житлово-комунальны послуги, залишки коштів таких пільг, які не були використані протягом опалювального сезону 2021-2022 років. Про це повiдомляють “Харьковские известия”  з посиланням на Міністра соціальної політики України Марину Лазебну.

В результаті люди отримають на свої рахунки кошти на загальну суму майже 410 мільйонів гривень.

Міністр повідомила, що, не дивлячись на додаткове навантаження, пов’язане з воєнним станом та великою кількістю внутрішньо переміщених людей, регіональні органи соціального захисту перевірили суми залишків пільг, які були сформовані на облікових записах пільговиків станом на 1 червня 2022 року. Наразі перевірку завершено і всю необхідну інформацію передано до Ощадбанку.

Протягом липня 2022 року Ощадбанк зарахує на рахунки пільговиків зазначені залишки коштів. Про таке перерахування Ощадбанк поінформує людей смс-повідомленнями або інформаційними повідомленнями через електронні засоби зв’язку (за наявності у банку інформації про номер мобільного телефону пільговика).


Дізнатись про обсяг залишків коштів за своїм обліковим записом можна у своєму персональному кабінеті на офіційному сайті Ощадбанку.

Якщо у людини, яка отримує пільги, немає відкритого рахунку в АТ ,,Ощадбанк”, то вона може відкрити його. Для цього необхідно подати відповідну заяву до АТ ,,Ощадбанк” до грудня поточного року. Тобто, подати заяву про відкриття рахунку пільговики можуть протягом липня‒грудня.

Раніше ми повідомляли про те, що для українських бізнесменів сервіси Google Workspace будуть безкоштовними.