Підрядник «забив» на ремонт маріупольскої школи. За зрив навчального процесу він заплатив понад 8 млн грн штрафу

31.10.2019 11:55   -
Автор:
Як повідомив начальник відділу ювенальної юстиції Валерій Лялюк, у 2017 року Департаментом розвитку житлово-комунальної інфраструктури Маріупольської міської ради за результатами відкритих торгів укладено договір підряду щодо капітального ремонту фасадів та утеплення будівель міського центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді та комунальної дитячо-спортивної школи №5 на суму 8,7 млн.грн.
Суб’єкт господарювання виконав свої зобов’язання лише на 7% та усунувся від проведення подальших робіт. Ці дії призвели до зриву учбового процесу у вказаних закладах освіти та необхідності термінового пошуку нових виконавців ремонтних робіт.
Відповідно до умов договору за неналежне виконання робіт були передбачені штрафні санкції, які стягнуті за рішенням суду.
Довідково. Згідно з наказом Генеральної прокуратури України участь у справах за позовами прокуратур Донецької та Луганської областей здійснюють прокурори прокуратур за місцем знаходження суду.
Господарський суд Донецької області, у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на сході України, з вересня 2015 року працює у м. Харкові.