Під час війни у Харкові зареєстрували бізнес майже 6,5 тисяч підприємців

13.01.2023 11:05   -
У Харкові зареєстрували бізнес під час війни 6,5 тисяч підприємців

У Харкові проаналізували розвиток підприємництва в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України. Про це повідомляють Харьковские известия.

Як повідомили у Департаменті адміністративних послуг і споживчого ринку, станом на 1 січня 2023 року кількість фізичних осіб-підприємців у Харкові склала 119 743 особи, тоді як на початок минулого року їх кількість становила 123 421 особа.

За час війни протягом березня – грудня 2022 року припинили діяльність 11 416 фізичних осіб-підприємців. Також 267 фізичних осіб-підприємців перемістили бізнес з Харкова та змінили свою юридичну адресу на іншу область або територіальну громаду.

Водночас, попри великий ризик та надскладні умови, бізнес повертається до Харкова та намагається відновлюватися. Зокрема, за вказаний період 6 470 фізичних осіб-підприємців виявили бажання розпочати власну справу та офіційно зареєстрували свій бізнес.

«Минулий рік був справжнім викликом та перевіркою на витримку для нашого бізнесу. Місцеві підприємці проявили справжню стійкість в умовах повномасштабної війни та стали надійним тилом Харкова. Не виключаємо, що попереду нас всіх чекатиме багато випробувань та складнощів, але, незважаючи на це, міська влада консолідує всі зусилля для пошуку нових можливостей, залучення інвестицій, налагодження співпраці з органами державної влади та міжнародними інституціями задля підтримки та повноцінного відновлення бізнесу у місті», – зазначили у департаменті.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.