Під час війни ІТ-сфера зберегла 95% своєї операційної діяльності

23.07.2022 12:30   -
У Харкові кожна ІТ-компанія займається волонтерством

У Харкові кожна ІТ-компанія займається волонтерством, створює благодійні соціальні проєкти та продовжує сплачувати податки. Повідомляють “Харьковские известия”.

Як повідомили у Департаменті цифрової трансформації з посиланням на дослідження Асоціації ІТ Ukraine та «Kharkiv IT Cluster», під час війни ІТ-сфера зберегла 95% своєї операційної діяльності. В залежності від розмірів одна ІТ-компанія щомісяця сплачує від 1,5 до 42 млн грн податків. Крім того, з початку війни близько 806 млн грн індустрія перерахувала на благодійні фонди.

Зокрема, харківська компанія «AltexSoft» спільно з «Kharkiv IT Cluster» та «New Life» запустила два фонди для гуманітарної допомоги та відбудови Харкова. Благодійний фонд «Save Trempel», створений ІТ-компанією «Sloboda Studio», допомагає військовим на передовій, а фонд «IT4LIFE» від «Kharkiv IT Cluster» – місцевим мешканцям.

Крім того, «Kharkiv IT Cluster» відновив роботу екосистеми для технологічного бізнесу, яка виходить на національний рівень. Також з урахуванням потреб аудиторії під час війни було перезапущено освітні проєкти для дітей, студентів, світчерів, учителів, батьків, абітурієнтів, викладачів університетів. А щоб допомогти абітурієнтам з вибором технологічних спеціальностей, було оновлено Портал абітурієнта.

У ньому зібрані всі заклади освіти Харкова, які спеціалізуються на підготовці ІТ-спеціалістів, актуальна інформація для абітурієнтів, щоб вступ до ІТ-універу Харкова під час війни не викликав зайвих труднощів, – зазначили у департаменті.

Також там повідомили, що багато харківських ІТ-компаній зараз готують ініціативи, націлені на розбудову міста та області після перемоги.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що волонтери у Харкові щодня допомагають мирним мешканцям.