Перший паспорт харків’янину Олександру Гармашу вручив Президент України

03.08.2022 12:19   -
Новини Харкова: Перший паспорт харків'янину Олександру Гармашу вручив Президент України

Президент України Володимир Зеленський вручив паспорти громадянам України, яким виповнилося 14 років. Серед них був харків’янин Олександр Гармаш. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

У церемонії в Маріїнському палаці взяли участь діти військовослужбовців, які боронять державу, героїв, котрі віддали життя у боях за Україну, та школярі, які були змушені залишити дім через російську агресію.

Олександр Гармаш в цьому році закінчив 7-й клас Харківського ліцею №89. Школяр – переможець ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики та інформатики, обласного фестивалю комп’ютерної графіки та анімації у номінації «Scratch-проекти».

Під час вручення документів Володимир Зеленський наголосив, що паспорт громадянина України символізує силу. Його знають і поважають в усіх країнах світу і навіть там, де не мають свободи сказати про це відкрито.

Президент висловив переконання, що юні українці ще не раз зможуть відчути повагу до себе та своїх паспортів, і закликав робити все, щоб ця повага лише посилювалася.