Перший дзвоник — для перших кадеток. Цьогоріч у 9-10 класи Харківської гімназії «Кадетський корпус» набрали 35 дівчат. ФОТО

02.09.2019 15:24   -
Автор:
— У травні-липні до нас прийшло близько півтори тисячі школярів, які бажали носити погони кадетів. Ми перевірили їхні атестати, переглянули медкнижки та прийняли заліки з фізичної підготовки. У результаті ми відібрали найкращих із найкращих за всіма показниками юнаків та дівчат, — розповів заступник начальника кадетського корпусу з методичної роботи полковник Олексій Магілін.
Конкурс був чималий і сильно коливався залежно від віку абітурієнтів. Приміром, за право навчатися у роті юнаків 10 класу за одну посаду кадета позмагалися 10 осіб. Найменше ж охочих було в роті юнаків 7 класу та серед дівчат, які хотіли вчитися в 9 класі, — приблизно 2 особи на місце.
За словами командування навчального закладу, цьогорічні новачки є мешканцями 19 областей України. При цьому близько 20 хлопців приїхали до Харкова із тимчасово окупованих територій на Донбасі, бо не бачать там перспективи для себе.
За словами командування навчальним закладом, напередодні нового навчального року нових вихованців було викликано до кадетського корпусу, їх зарахували до своїх класів, видали військові однострої та забезпечили іншим потрібним майном.
— Протягом літніх місяців у класах, на спортивних майданчиках чи в гуртожитках виконано великий обсяг робіт щодо поліпшення умов побуту і навчання кадетів. Особливу гордість викликає новий гуртожиток для дівчат, де вони житимуть у кімнатах по 6-8 осіб. Також ми збільшили арсенал навчальної бази на ще один сучасний клас, — пояснив начальник Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» генерал-майор Олексій Середа.