Переслідування п’яного водія на Харківщині: постраждав поліцейський. ФОТО

03.01.2020 11:20   -
Автор:
Поліцейські зупинили авто для перевірки документів. Під час спілкування з 55-річним водієм з’ясувалося, що чоловік перебуває в стані алкогольного сп'яніння. Зловмисник, не зважаючи на пропозицію пройти освідування, сів в автомобіль та поїхав з місця. Співробітник поліції намагався затримати водія та отримав тілесні ушкодження.
На цьому п’яні пригоди не скінчилися: автомобіль зловмисника виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з іншим легковим автомобілем, після чого правопорушник був затриманий.
Інформацію за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 2 років.
Крім того, у відношенні водія складено адміністративні матеріали за статтями 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), 124 (порушення правил дорожнього руху), ч. 2 ст. 122 (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку) Кодексу України про адміністративні правопорушення.