Перейменування топонімів, пов’язаних з рф, підтримали близько 90 % мешканців Харкова

27.02.2023 12:30   -
Перейменування топонімів, пов'язаних з рф, підтримали 90 % харків'ян

У міськраді Харкова оприлюднили результати опитування щодо перейменування топонімів, пов’язаних з російською федерацією. Про це повідомляють Харьковские известия.

Зокрема, повідомляється, що пропозиції Харківської міської ради щодо перейменування топонімів, пов’язаних з російською федерацією, підтримали від 77,2% до 89,4% учасників громадського опитування.

З тих, хто взяв участь в опитуванні, 96,4% прописані у Харкові, а 3,6% зареєстровані як ВПО. Більшість – громадяни віком від 25 до 44 років.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Нагадаємо, що планується перейменувати вісімнадцять вулиць, а ще один топонім, вул. Кремлівську, взагалі прибрати з карти, оскільки на ній немає забудови, яка потребує адресації. Пропозиції розробили представники Харківської топонімічної групи, Центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька, Харківської соціологічної мережі та відділу топоніміки Харківської міської ради.

Перейменування топонімів, пов'язаних з рф, підтримало 90 % харків'ян

Міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища також одноголосно підтримала перейменування. Остаточне рішення мають ухвалити на сесії Харківської міської ради.

Робота зі зміни назв топонімів, пов’язних з рф, в Харкові триватиме і надалі з урахуванням думки громадськості.

ОСТАННІ НОВИНИ