Отдых 2021: Куда могут поехать харьковчане без вакцины от Covid-19 (видео)

20.07.2021 09:50   -
Новости Харькова: туризм без ограничений, или куда можно поехать

Четыре страны уже признали украинский паспорт вакцинации. Между тем ряд европейских государств уже готовы принимать туристов без ограничений. Подробнее – в сюжете телевизионной группы “Харьковских известий”.

У світі починають визнавати українські паспорти вакцинації. Вже чотири країни Європи погодилися приймати туристів з ковід-сертифікатом. Про це повідомив голова Уряду Денис Шмигаль. Подорожуючим з цим документом не потрібно буде здавати тести на коронавірус та проходити карантин.

Ми ведемо системну роботу в напрямку системного визнання українських ковід-сертифікатів за кордоном, аби українці могли вільно подорожувати світом… Угорщина, Греція, Молдова та Туреччина уже погодилися визнати українські сертифікати, розповів Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України.

Тим часом Німеччина дозволила в’їзд невакцинованим туристам з України. Вони можуть відвідувати країну без поважної причини для подорожі та без документів про імунізацію.
Усі особи, які подорожують до Німеччини повітряним транспортом, до початку поїздки мають надати один з документів:

  • негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до вильоту;
  • довідку про вакцинацію;
  • довідку, що підтверджує одужання після Covid-19.

Також невакцинованих українців прийматиме Данія та Хорватія. Мандрівники можуть надавати результати ПЛР-тестів, тесту на антиген чи довідку про одужання від коронавірусу.

Ранее мы сообщали, что ВОЗ призывает тестировать детей на коронавирус.