Осінній призов-2019: на Київщині повістку надіслали п’ятирічній дитині, а на Харківщині застосують ноу-хау, що поліпшить роботу із призовниками

23.09.2019 12:14   -
Автор:
В Гребінках Київської області військкомат надіслав повістку п'ятирічній дитині. Про це повідомила його мати Катерина Михальчук в Facebook, опублікувавши документ.
“Той випадок, коли no comments … Прийшла повістка моєму синові, і все б нічого, але йому 5 років”, – написала вона.
У документі було зазначено, що відповідно до Закону України “Про загальний військовий обов'язок і військову службу” Іван Сергійович до 23 вересня він повинен з'явитися до сільради з одним з батьків. При цьому зазначено, що явка обов'язкова. При собі необхідно мати ряд документів.
У сільраді вже вибачились за помилку.
Тим часом на Харківщині завершується підготовка до відправки юнаків для проходження строкової військової служби в рамках призовної кампанії «Осінь-2019».
До Збройних Сил України та інших військових формувань планується направити близько 1300 юнаків. Призиватимуть тільки осіб віком від 20 до 27 років, які не мають право на відстрочку. При цьому до району проведення бойових дій на Донбасі солдат-строковиків не відряджатимуть. Перша відправка команди новобранців-строковиків до армії відбудеться вже на початку жовтня, а крайня – в останні дні року.
– Уперше під час цього призову ми впровадили одне власне ноу-хау. Так, за кожним військовослужбовцем райвійськкомату ми закріпили невеличку групу юнаків, що перебувають на військовому обліку. На нашу думку, так легше буде дізнатися хто і чим з них живе, вивчити моральні якості, а також розвіяти міфи про роботу РВК, що постійно викидаються в інтернет-простір. Головне, що все робитиметься спокійно та відкрито, під час бесід із хлопцями і їхніми батьками, – повідомив військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.