Осінній призов-2019: Харківський обласний військовий комісаріат вже відправив третину новобранців до війська

29.10.2019 09:32   -
Автор:

— Вже відправлено 403 призовника до збройних сил України та інших військових формувань, — розповідає Ігор Максименко, старший офіцер відділу комплектування Харківського обласного військового комісаріату. — Далі будуть у нас йти команди до Національної гвардії України, у прикордонні війська та державну транспортну службу.

Планове завдання складає для Харківського обласного військового комісаріату 1300 осіб. Тож, у комісаріаті наголошують, що до призову хлопцям віком від двадцяти до двадцяти семи років слід ставитися відповідально. Навіть не зважаючи на відсутність повістки, необхідно прийти до військомату. Призов триватиме до кінця року.

— Якщо за будь-яких обставин до призовника повістка не надійшла, він повинен сам з'явитись до свого районного військового комісаріату, — наголошує Ігор Максименко. — Призовник може не з'явитися лише за поважної причини — смерть близьких, стихійне лихо або хворобу. У разі нехтування законом слід зважати на покарання: адміністративне у вигляді штрафу — за одноразове порушення та кримінальне — у випадку повторного ухилення від обов'язкової строкової служби.

Робота з ухильниками ведеться регулярно, тільки за весну цього року, розповідають у військкоматі, відкрито понад сімдесят кримінальних справ. Та нагадують, що згідно законодавству, призовники, які мають вищу освіту, служитимуть рік, всі інші — півтора.