Олімпійський чемпіон з Харкова вважає російських та білоруських спортсменів боягузами

14.02.2023 10:42   -
Олімпійський чемпіон з Харкова вважає російських та білоруських спортсменів боягузами

Олімпійський чемпіон зі стрільби з лука, харків’янин Віктор Рубан оприлюднив допис у своїх соцмережах, у якому наголосив, чому не можна допускати зараз російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Відповідний пост титулований український лучник виставив англійською мовою, адже звернення спрямоване, в першу чергу, до міжнародної спортивної спільноти та Міжнародного спортивного комітету.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

«Міжнародний олімпійський комітет хоче допустити російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор і всіх міжнародних змагань! Чи правильно це робити? Коли почалася війна, я був змушений сидіти в підвалі свого будинку з родиною. У ті жахливі дні я писав багатьом російським спортсменам з проханням про підтримку, але відповіді не було, можливо, через страх або тому, що вони приймають і погоджуються з діями свого диктатора. Усі вони вирішили промовчати», – написав зокрема Віктор Рубан.

Також відомий харківський спортсмен розповів, що багато лучників і представників інших видів спорту з багатьох країн світу були з ним на зв’язку з перших днів війни, намагалися допомогти українцям. Крім того, Віктор Рубан зазначив, що й у самій росії були відомі люди, зокрема художники, актори, музиканти та бізнесмени, які підтримали Україну й висказалися проти війни, яку розв’язала їх країна. Вони заявили це чесно й відкрито, навіть незважаючи на те, що через свою позицію багатьом таким людям довелося покинути рф.

«Але від російських та білоруських атлетів не було жодної заяви, що вони проти війни в Україні і хочуть зупинити жахливий путінський режим! Спортсмени повинні бути сильними духом і волею, а російські і білоруські спортсмени – боягузи! Як таким людям можна брати участь в Олімпіаді? Це ганьба для спорту, ганьба для спортсмена підтримувати вбивства інших людей. Таким людям ні в якому разі не можна бути на Олімпіаді!», – підкреслив титулований харківський спортсмен.

До свого посту Віктор Рубан додав фото золотої олімпійської медалі, яку він здобув на Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні. До речі, Рубан єдиний олімпійський чемпіон зі стрільби з лука в історії українського спорту, також він є бронзовим призером Олімпіади-2004, переможцем та призером чемпіонатів світу та Європи, чемпіоном Європейських ігор, багаторазовим переможцем та призером міжнародних і національних турнірів.

Також нагадаємо, що Віктор Рубан долучався до проєкту «Допоможемо по-чемпіонськи!» та вистав на благодійний Аукціон одразу три стріли зі своїм автографом, якими він стріляв на Олімпійських іграх та кубках світу. Також до лоту додавався повний комплект нагород етапу Кубку України «Стріли Слобожанщини», що надала харківська СДЮСШОР «Комунар» зі стрільби з лука. На зібрані кошти з цього Аукціону волонтери придбали для одного з підрозділів ЗСУ в Харківській області планшет, а також чохол та захисне скло на нього.

Відзначимо, що наприкінці січня Міжнародний Олімпійський комітет оголосив, що допускає повернення спортсменів з рф та білорусі до міжнародних змагань, хоч і за певних умов. Це рішення отримало гучну критику в адресу МОК, особливо, в Україні. В тому числі, раніше ми повідомляли, що із закликом не допускати атлетів з рф та білорусі до міжнародних змагань зверталися Президент України Володимир Зеленський та депутати Верховної Ради України.

ОСТАННІ НОВИНИ