Оборонцям Харківської області передали військову амуніцію (фото)

28.06.2022 13:20   -
Війна Харків: Захисникам передали військову амуніцію та зброю

Харківським захисникам передали 2 снайперські гвинтівки, десятки касок, прибори нічного бачення, тепловізори, дрон та іншу амуніцію. Про це повiдомляють «Харьковские известия» з посіланням на прес-службу ХОВА.

Олег Синєгубов, народні депутати Павло Якименко та Олексій Красов передали військовим крупнокаліберні снайперські гвинтівки для ураження броньованої техніки противника. А також – засоби захисту, зокрема шоломи та інше військове спорядження, щоб наші підрозділи були більш ефективні, щоб вдалося знищити більше ворожої сили противника на нашій території.

Необхідне спорядження надали бійцям 92-ої окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Як повідомив Олексій Красов, ці гвинтівки працюють на доволі велику дистанцію – одна має дальність 600-700 м, а інша – від 1,5 до 2,5 км.

«Ми намагаємося зробити так, щоб кожен батальйон та бригада були забезпечені всім необхідним. Окрім військового озброєння, важливо, що сьогодні передали і тепловізори, які допомагають бачити ворога на фронті, ідентифікувати його на різній дальності», – розповів Олексій Красов.

Зокрема, Павло Якименко наголосив, що спочатку зосередилися на гуманітарній підтримці населення, а потім відповідно до запитів військових організовували для них допомогу.

«Ми постійно спілкуємося з військовими. З огляду на різні потреби – автомобілі, зброя, екіпіровка чи щось інше – намагаємося задовольнити всі їхні запити», – зауважив Павло Якименко.

Раніше ми повідомляли про те, що Україна закупила у Німеччини 2900 протитанкових гранатометів.