Нюрнберг — Харків: братня підтримка для подолання російської агресії

21.12.2022 10:56   -
Нюрнберг — Харків: братня підтримка для подолання наслідків російської агресії

Від перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну громадяни міста-побратима Нюрнберга надають харків’янам братню підтримку. Про соціальну та гуманітарну допомогу місту та його мешканцям Харьковским известиям розповіла Антьє Ремпе, голова Товариства побратимства Харків-Нюрнберг.

З першого дня війни Товариство активно співпрацювало з давніми та постійними партнерами – Будинком Нюрнберга та Обласним Благодійним фондом «Соціальна Служба допомоги». Як зазначила Антьє Ремпе, жителі Нюрнберга та інші друзі України в Німеччині були настільки шоковані російською агресією, що дуже щедро жертвували для надання допомоги харків’янам, і досі роблять дуже багато пожертв. Завдяки цим пожертвуванням щомісяця благодійні фонди «Соціальна Служба допомоги» та «Соціальне місто» розносять понад 2 000 продуктових наборів.

“Протягом останніх 9 місяців на цю допомогу ми витратили приблизно 350 000 євро. Крім того, ми неодноразово фінансували доставку з Німеччини гуманітарної допомоги обсягом 200 000 євро”, – розповіла Антьє Ремпе.

Окремо допомогу від Товариства отримали рятувальники Харкова – це здебільшого спеціальний одяг: краги, костюми та бронежилети, а також обладнання, все в загальному обсязі 75 000 євро. Також Товариство закупило та передало спеціалізований автомобіль із медичним обладнанням для Центру екстреної медичної допомоги.

З комунальним підприємством «Харківські теплові мережі» німці уклали договір, за яким фінансували реконструкцію котельні на вул. М. Гуревича. Реконструкція тривала з липня до жовтня, і зараз котельня надає опалення для сусідніх житлових будинків та онкологічної клініки. На цей проект виділили більше 400 000 євро.

“Крім того, ми фінансували придбання потужного генератора у співпраці з КП «Харківські теплові мережі», а також 5 каркасних наметів з тентовим покриттям та утепленням у співпраці з органами цивільного захисту Харківської міської ради. Зараз ми намагаємося купити і доставити якнайбільше генераторів для наших партнерів, для дитячих центрів, будинків для людей похилого віку та лікарень. Ми на це вже витратили приблизно 200 000 євро”, – зазначила пані Ремпе.

У Товаристві склалася дуже плідна співпраця з Фондом громади Харкова «Толока» щодо надання допомоги у галузі медицини та культури. Благодійний фонд та Товариство створили спільний проект. Фінансування в рамках проекту сягає понад 290 000 євро, половина цього витрачена на сферу культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Культурну спадщину Харківщини рятує спільнота міста-побратима

Антьє Ремпе також зазначила, що німці захоплюються мужністю харків’ян та продовжать акумулювати допомогу Харкову.

“Низький уклін стійкості та мужності, які виявляють мешканці Харкова, волонтери та наші партнери! І велика подяка всім комунальним міським та обласним службам, які невпинно відновлюють зруйновані комунікації електрики, тепла, води та допомагають місту зберігати життєздатність. Це справжні герої! – зазначила пані Антьє Ремпе. – У нас залишається занепокоєння щодо харків’ян, які мають пережити зиму під обстрілами, і нам у Нюрнберзі важливо продовжувати невтомно акумулювати допомогу Харкову”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міськрада Харкова підписала меморандум про співпрацю з Товариством Червоного Хреста