Ні хвилини без роботи. Рятувальник у позаслужбовий час допоміг колегам врятувати на пожежі людей

23.09.2019 11:00   -
Автор:
У повідомлені значилось, що з квартири на першому поверсі йде дим, а її мешканцям необхідна допомога.
За вказаною адресою негайно направили 2 оперативні відділення 18-ї та 22-ї Державних пожежно-рятувальних частин на двох пожежних автоцистернах. На шляху слідування рятувальники були лічені хвилини. В цей час пожежу помітив зі свого вікна командир відділення 27-ї частини ДСНС сержант Моргун, що перебував поза службою. Він миттєво зорієнтувався в ситуації і кинувся на порятунок людей.
Коли він дістався місця події, мешканець палаючої квартири вже встиг передати через вікно свою чотирирічну доньку людям, що перебували назовні. Сам батько таким чином не вийшов, бо хотів знайти в диму і врятувати свого 65-річного тестя. Оцінивши небезпеку обом людям, рятувальник, ризикуючи життям, потрапив через вікно до квартири, зачинив двері палаючої кімнати, щоб уповільнити розповсюдження полум’я, відшукав чоловіків і направив їх до виходу. В цей час до квартири увійшла ланка газодимозахисної служби 22-ї частини, котра продовжила евакуацію людей на свіже повітря.
Завдяки оперативним діям Олексія Моргуна та інших рятувальників чоловіки (1954 та 1989 років народження) були врятовані і, навіть, не постраждали.
О 15:09 відбулась локалізація пожежі та о 16:13 – її ліквідація. Вогнем знищені домашні речі в одній з кімнат на площі 20 кв.м.
Причина виникнення пожежі та розмір заподіяних збитків наразі встановлюються.
Також ця пожежа запам'ятається рятувальникам тим, що на виїзді з парковки “ДАФІ”, водій маршрутки не пропустив пожежну машину, яка їхала з увімкненою сиреною та створив аварійно-небезпечну ситуацію.
Як повідомили в прес-службі патрульної поліції, копи отримали виклик за фактом “Порушення ПДР” на вул. Героїв Праці, 9. За попередньою інформацією, водій маршрутки “I-VAN” не надав переваги в русі пожежному автомобілю, який рухався з увімкненими спеціальними світловими і звуковими сигналами. На водія маршрутки патрульні винесли постанову по ч. 3 ст. 122 КУпАП.