Несанкціоновані звалища. Як харків’яни забруднюють власні райони (фото)

22.11.2022 15:01   -
Фото Харків: Як виглядають стихійні сміттєзвалища у Харкові

Несанкціоновані звалища – проблема майже всього Харкова, особливо приватного сектора. З нього комунальники вивозять сміття, щоб не створювались звалища, але місцеві продовжують викидати сміття абиде. У КП відзначають, порушники мають сплатити штрафи. Про це повідомляють Харьковские известия.

Вулиця Льва Ландау, Салтівський район. Тут у приватному секторі з’явилося несанкціоноване звалище, створили його місцеві мешканці, розповіли у КП «Комплекс з вивозу побутових відходів».

“Жители несвоевременно и не по графику выносят мусор, они его должны выносить в утверждённые с администрацией их района места и этот график согласовывался непосредственно с жителями, с администрацией этого района и с предприятием, в том числе”, – повідомив Євген Гулий, заступник начальника автоколони КП «КВПВ».

Читайте також: Чистий Харків. У місті встановили вже 150 нових контейнерів для сміття (відео)

Проте не тільки у приватному секторі Салтівського району з’явилося таке звалище, у комунальному підприємстві кажуть, що в багатьох районах місцеві порушують правила благоустрою.

“Такие свалки являются массовым явлением по всему городу Харькову. Предприятие ежедневно вывозит около 300-400 кубов негабаритного мусора для того, чтобы предотвратить свалки по красным линиям в первую очередь”, – повідомив Євген Гулий.

Також, додає Євген Гулий, за створення таких звалищ у Харкові передбачені штрафи. Порушники повинні будуть сплатити 1700 гривень за те, що викидають сміття у недозволених місцях.

Раніше ми повідомляли про те, що харківські комунальники вивезли понад 44 тисячі кубометрів сміття.