Нацгвардійці просять перейменувати вулицю у Харкові

17.03.2023 11:48   -

5 Слобожанська бригада НГУ ініціювала зміну назв двох вулиць — у Харкові та селищі Пісочин Харківської області. Про це повідомляють  Харьковские известия.


У листі-зверненні до голови Харківської міської ради Ігоря Терехова гвардійці пропонують змінити назву вулиці Пермської Новобаварського району на вулицю «5-ї Слобожанської бригади».

«В умовах війни, коли топоніміка перестала бути питанням лише гуманітарної політики, висловлюємо пропозицію щодо перейменування однієї з вулиць у Харкові на честь нашого бойового підрозділу. Змінення топоніміки даної вулиці надасть змогу популяризувати факти новітньої історії української держави й формувати історичну свідомість українського народу», – йдеться у листі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У селищі Пісочин, що поблизу Харкова, нацгвардійці пропонують змінити назву однієї з вулиць на честь свого полеглого побратима та мешканця Пісочинської громади – солдата Миколи Чалого.

Микола Чалий з першого дня повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини, загинув 3 лютого 2023 року. Його посмертно відзначили орденом «За мужність» III ступеню.

«Змінення топоніміки буде ще одним доказом поваги суспільства до подвигів українських Захисників, що підтримає їх бойовий дух та увіковічить пам’ять полеглих побратимів», — зазначають ініціатори звернення.

ОСТАННІ НОВИНИ