Напад на журналістів у прямому ефірі: поліція відкрила кримінальне провадження

28.08.2019 17:06   -
Автор:
«Ми знімали одне з господарств, підняли квадрокоптер для того, щоб побачити масштаб всього виробництва лісу, після чого вибігли працівники, агресивний юрист. Зараз повністю спущені колеса, машина заблокована. Зараз, за нашою інформацією, вже виїхала група КОРДа. Зараз вони вимагають від нас флеш-накопичувачі, на які ми зберегли наші відеоматеріали, ми відмовляємося їх віддавати. Нам постійно погрожують розправою, лаються, зараз стоїть машина на європейських номерах, перекрила дорогу, спустили колеса», – розповів під час прямого включення зі студією журналіст Олег Решетняк.
За попередньою інформацією одна особа отримала тілесні ушкодження. Працівниками поліції затримано 30 ймовірних учасників конфлікту. Вони доставлені до територіальних відділів поліції.
Повідомлення надійшло до поліції сьогодні, 28 серпня, близько 12:55. На місце події виїхали працівники Золочівського та Дергачівського відділів поліції. Також на допомогу їм прибули сили спецпризначенців.
Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, конфлікт між охоронцями лісопереробного підприємства та журналістами виник під час зйомок відеосюжету. Шляхом застосування сили, охоронці перешкоджали руху транспорту, намагалися заволодіти знімальною технікою та завдали тілесні ушкодження журналісту. Тяжкість яких буде встановлена за результатами медогляду.
Наразі ситуація перебуває під контролем. Працівниками поліції вживаються заходи для недопущення порушень правопорядку.
Після опитування учасників конфлікту до правопорушників будуть застосовані заходи згідно з чинним законодавством.
За даним фактом відкрито кримінальні провадження за статтями 171 (перешкоджання законній діяльності журналістів), ст. 293 (групове порушене громадського порядку), ст. 345 прим. (погроза або насильство журналісту) та ст. 347 прим.(умисне знищене або пошкодження майна) ККУ.