Напад на турецького бізнесмена закінчився в’язницею для двох харків’ян

05.08.2019 12:35   -
Автор:
Суд призначив 26-річному зловмиснику покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років з конфіскацією майна. Другому – 21-річному раніше судимому за майнові злочини співучаснику – 7,5 років позбавлення волі.
«Прокуратура довела в суді, що у травні 2018 року троє чоловіків, вступивши у злочинну змову, скоїли розбійний напад на 36-річного бізнесмена з Туреччини. Вони одягнули маски та рукавички і проникли до квартири, в якій мешкав турок. На той час у помешканні перебував ще й товариш бізнесмена – 28-річний громадяни Азербайджану. Зловмисники, погрожуючи чоловікам предметом, схожим на пістолет, зв’язали їх мотузками та скотчем і вимагали розповісти, де господар зберігає гроші. Проте виявилося, що у квартирі бізнесмена є лише близько 4 тис. грн. готівки. Зловмисники забрали гроші та обшукали приміщення. Вони знайшли та забрали з собою мобільний телефон «Apple Iphone 7», годинники марок «Patek Philippe» та «Danier Chin», брендову спортивну куртку та шкіряний ремінь. Після цього розбійники втекли з місця злочину», – розповів керівник Харківської місцевої прокуратури №2 Олександр Фільчаков.
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
Матеріали справи щодо третього співучасника злочину виділені в окреме провадження. Наразі вони знаходяться на розгляді суду.