Начальника відділу ГУ Держгеокадастру області підозрюють в незаконній передачі землі на майже 400 тис. грн

16.10.2019 10:55   -
Автор:
Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, у лютому 2010 року вказаною посадовою особою було підписано позитивний висновок по проєкту землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок для будівництва житлового будинку та садівництва у власність громадянину загальною площею 0,22 га, що у подальшому стало підставою для передачі вказаних земель у приватну власність. При цьому, ці землі фактично є державною власністю та перебувають у постійному користуванні Державного підприємства «Харківська лісова науково-дослідна станція».
Ринкова вартість незаконно відчужених земель складає майже 400 тис. грн. Таким чином, дії вказаного посадовця призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок лісогосподарського призначення.
У якості забезпечення кримінального провадження до суду також подані клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та про відсторонення вказаної посадової особи від посади.
Також з метою забезпечення відшкодування шкоди спричиненої злочином, на вказану земельну ділянку судом вже накладено арешт.
Окрім цього, з метою повернення незаконно наданих у приватну власність земельних ділянок лісового фонду місцевою прокуратурою подано позов, який наразі перебуває на розгляді суду.