На Всесвітніх іграх-2022 зібрали понад 50 тисяч доларів допомоги для України

18.07.2022 16:30   -
Новини Харкова: На Всесвітніх іграх зібрали тисячі доларів допомоги для України

У неділю 17 липня в американському Бірмінгемі завершилися ХІ Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту, на яких збірна України показала свій кращій результат за всю історію виступів на цих змаганнях. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

А ще під час нинішніх Всесвітніх ігор, які проходять раз на чотири роки, їх організатори вирішили підтримати Україну у боротьбі з російським агресором та зібрали чималу фінансову допомогу. Так, з кожного проданого квитка на змагання 1$ передавався на благодійність для України. Таким чином, організаторам ВІ-2022 загалом вдалося зібрати 54 000 доларів США! Усі зібрані кошти будуть направлені до Фонду солідарності Міжнародного Олімпійського комітету для потреб української спортивної спільноти та спортивного руху. Цим Фондом керує президент НОК України, Герой України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

Що стосується спортивних результатів, то на Всесвітніх Іграх у Бірмінгемі українські спортсмени здобули 45 медалей – 16 золотих, 12 срібних та 17 бронзових. В тому числі, срібну нагороду у сумо завоював харків’янин Демід Караченко, який зайняв друге місце у вазі до 85 кг.

В медальному заліку українська збірна посіла підсумкове третє місце. Вище розташувалися лише команди Німеччини (24-7-16) та США (16-18-10). Всього нагороди цьогорічних Всесвітніх ігор здобули спортсмени 73 країн світу.

Наші вітання! Слава Україні!

P.S. Ну, а російські та білоруські спортсмени тим часом продовжують перебувати в глибокому міжнародному спортивному бані через криваву війну, яку розв’язали їхні тоталітарні режими в Україні, тому у ВІ-2022 участі не брали. Світова та тотальна ізоляція країн-агресорів продовжиться і надалі!