На Водохреща у Харківській області буде працювати 36 рятувальних постів

18.01.2023 16:05   -
На Водохреща у Харківській області буде працювати 36 рятувальних постів

На свято Водохреща, в місцях проведення освячення води, у Харківській області буде організовано 36 спеціальних рятувальних постів з чергуванням співробітників ДСНС. Про це повідомляють Харьковские известия.

Напередодні Водохрещі на питання журналістів щодо безпеки під час обрядових занурень відповів начальник відділу техногенної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Харківській області Олександр Губарь.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Рятувальник повідомив про облаштування 36 спеціальних рятувальних постів та основні загрози під час обряду, як-то: велике скупчення людей та масове купання у крижаній воді. На Харківщині загрозу несе також нестійка погода та відсутність морозів, через що крига втрачає міцність.

“Головне управління ДСНС України у Харківській області нагадує: нехтування правилами поведінки на річках, озерах та інших водних об’єктах у зимовий час, може призвести до трагедії”, – зазначив Олександр Губарь.

На Водохреща у Харківській області обладнають 36 рятувальних постів

Нагадаємо, на честь свята Водохреща у Харкові священнослужителі освятять воду в джерелах та проведуть святкові богослужіння.

ОСТАННІ НОВИНИ