На річках Харківщини продовжують встановлювати загородження від нафти

20.02.2024 13:42   -
Екологічна катастрофа в Харкові: на річках встановлюють загородження

Профільні служби продовжують працювати в посиленному режимі, щоб не допустити потрапляння нафтопродуктів до річки Сіверський Донець, повідомляє Iнфосiтi.

Нагадаємо, 9 лютого рф атакувала БПЛА нафтобазу у Немишлянському районі Харкова. В результаті в навколишнє середовище потрапило близько 3000 тонн нафтопродуктів.

Аби уникнути потрапляння нафтопродуктів у річку Сіверській Донець, в 5 локаціях річок Немишля, Лопань, Уди на території Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів вже встановили більше 250 метрів бонових загороджень. Також використано понад 2 тони сорбентів. Найближчими днями на потреби Харківщини мають надійти ще 150 метрів бонових загороджень та ще 2 тони сорбентів.

“Мінімізувати наслідки екологічної катастрофи, яка сталася через збройну агресію рф, владі регіону допомагають партнери зі Швейцарії”, – повідомив очільник ХОВА Олег Синєгубов.

Синєгубов також зазначив, що продовжується щоденна перевірка якості питної води. Усі показники, як і раніше, в нормі.

Тим часом екоактивіст Артем Приходько повідомив щодо отруєння води нафтопродуктами в джерелах міста Харків.

“В районі ХТЗ в яру «Мокрий Жихор» місцеві мешканці помітили нафтову пляму, яка витікає з джерела, де раніше була чиста вода. Це джерело знаходиться на одній лінії з місцем, де стався вибух на нафтобазі. Відстань від центру екологічної катастрофи – 3,5 км”, – зазначив Приходько.


Нагадаємо, харків’ян закликали не вживати воду для питних потреб із каптажів природних джерел та із свердловин, які знаходяться на території індивідуальних домоволодінь.

За інформацією фахівців Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб, підземні водоносні горизонти, які живлять природні джерела, не захищені від поверхневих забруднень хімічного походження.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ