На престижному турнірі в Латвії незвично вшанують п’ять українських міст, зокрема й Харків

29.08.2022 13:45   -
Новини Харкова: На турнірі в Латвії вшанують п’ять українських міст

Організатори етапу Кубка Європи з бадмінтону «Yonex Latvia International» вирішили назвати п’ять кортів, на яких і будуть проходити змагання, на честь п’яти українських міст – Харкова, Києва, Дніпра, Одеси та Миколаєва. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Міжнародний престижний турнір відбудеться в латвійській Єлгаві з 1 по 4 вересня. А назви п’яти згаданих українських міст стануть назвами бадмінтонних майданчиків на «Yonex Latvia International».

За словами організаторів турніру саме Харків, Київ, Миколаїв, Одеса та Дніпро є провідними центрами бадмінтонного життя в Україні, яке зупинила війна… Частина спорткомплексів, у яких до війни з російськими агресорами, проходили змагання з бадмінтону, наразі зруйновані російськими обстрілами (в тому числі, й харківській СК «Політех»), інші українські бадмінтоні комплекси у цих п’яти містах зараз не працюють через небезпеку.

До речі, в міжнародному календарі на 2022 рік у вересні був запланований міжнародний турнір з бадмінтону в Харкові. Такі масштабні бадмінтоні змагання Харків вже багато років поспіль приймав у Палаці спорту «Локомотив», але не цього року…

«Коли ми можемо провести змагання, але наступний турнір, запланований у світовому календарі, не може відбутися через війну, мені здається очевидним, що ми повинні вшанувати Україну, її постраждалі міста та бадмінтоні центри на нашому турнірі в Латвії», — відзначив директор турніру «Yonex Latvia International» Крістіан Розенвальдс.

Українські спортсмени також отримають спеціальні умови участі у міжнародній серії турнірів Yonex Latvia 2022 — Yonex Latvia International (Єлгава, 1-4 вересня) та Yonex Latvia Junior (Сигулда, 11-13 листопада). Вони матимуть можливість безкоштовно брати участь у всіх турнірах Yonex у тому ж статусі, що і латвійські волонтери, які допомагають облаштувати місце проведення турніру. Таких гравців організатори турніру забезпечать проживанням та харчуванням.

В свою чергу, президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров висловив на сайті національної Федерації щиру вдячність за такий жест підтримки.

«Недостатньо сказати, що наша Федерація вдячна за всі зусилля, які наші друзі з Латвійської федерації докладають для підтримки українських гравців. Вони роблять найважливіше для професійних спортсменів – дають їм можливість продовжувати грати в бадмінтон. З 24 лютого ми зосередилися переважно на гуманітарній допомозі нашим гравцям. Звичайно, дуже важливо задовольнити базові потреби – знайти місце, де наші гравці зможуть спати, переконатися, що у них є їжа. Але бадмінтон є важливою частиною їхнього повсякденного життя, тому я впевнений, що вони цінують можливість грати у великих професійних турнірах. Ми будемо вдячні, якщо інші країни візьмуть приклад з Латвійської федерації та підтримають наших гравців. Закликаємо весь світ показати єдність та взаємодопомогу бадмінтонної родини. А після перемоги ми будемо раді гостинно привітати всіх наших друзів в Україні!» — підкреслив очільник української федерації бадмінтону.

Слід також відзначити, що минулого року на етапі Кубку Європи «Yonex Latvia International-2021» харківські бадмінтоністки здобули три нагороди. Поліна Бугрова стала тоді чемпіонкою в одиночному розряді, перемігши у фіналі свою одноклубницю Марію Столяренко удвох партіях. Столяренко до особистого «срібла» додала також бронзову нагороду у парі з ще однією вихованкою Харківського бадмінтонного спортивного клубу – Єлизаветою Жаркою.

Новини Харкова: На турнірі в Латвії вшанують п’ять українських міст

Також нагадаємо, що раніше Єлизавета Жарка розповідала в інтерв’ю кореспонденту «Харьковских известий» про спільну зі Столяренко медійну роботу в Азії на підтримку України.