На потреби дітей! Дві відомі харківські спортсменки провели в Португалії благодійні майстер-класи (фото)

28.09.2022 11:46   -
Спорт Харків: Сестри Алексіїви надали допомогу будинку-інтернату

Бронзові призерки Олімпійських ігор, чемпіонки світу та Європи з синхронного плавання сестри Владислава та Марина Алексіїви надали допомогу дітям одного з будинків-інтернатів на Харківщині. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Під час свого невеличкого відпочинку титуловані вихованки харківського синхронного плавання провели два майстер-класи у Португалії, а всі зібрані кошти вирішили передати на потреби дітей у рідному харківському регіоні.

За два майстер-класи сестрам Алексіївим вдалося зібрати 40 тис грн., які вони в подальшому передали Шевченківському будинку-інтернату, що на Харківщині. Весь колектив цього закладу перебував півроку в окупації і наразі має чимало проблем, але завжди приділяв багато уваги спортивно-масовій та фізкультурно-оздоровчій роботі з підростаючим поколінням.

«Це не було спонтанне рішення, ми з самого початку хотіли, окрім постійних донатів, які весь час надсилаємо до різних фондів, зібрати кошти й особисто. Тому зраділи, що з’явилася така можливість», – наводить слова провідних спортсменок, сестер Алексіївих сайт національної збірної України з синхронного плавання.

Також нагадаємо, що місяць назад в рамках проекту «Допоможемо по-чемпіонськи!» благодійний Аукціон проводила ще одна титулована харківська синхроністка, дворазова призерка Олімпіади, чемпіонка світу та Європи Анастасія Савчук. А на зібрані кошти з її Аукціону волонтери закупили тоді понад 150 кг сухих кормів для собак і котів у Харкові.