На молочній фабриці-кухні представили нову продукцію. ФОТО

25.09.2019 15:51   -
Автор:
Про це сьогодні, 25 вересня, повідомила головний технолог КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування» Наталія Шкриль.
За її словами, напої з сироватки на фабриці-кухні почали виробляти ще влітку. Сьогодні на підприємстві їх представлено два види – «Сироватка молочна» та «Зі смаком ванілі». Технолог зазначила, що цей продукт виділяється при виробництві сирків, він не очищений і має безліч корисних властивостей. Так, сироватку зі смаком ванілі можна вживати як охолоджувальний напій, а молочну – для випічки і приготування всіляких страв. Термін придатності продукту – 7 днів.
«Це дуже корисний продукт, в якому залишаються всі сироваткові білки – альбумін, глобулін, все те, що корисно для організму і допомагає очищати кишечник і підвищувати імунітет. Тобто при виробництві сир забирає 30% білка, а решта білків входить до складу сироватки», – пояснила Наталія Шкриль.
Також на фабриці-кухні почали виробляти бутильовану воду для приготування дитячого харчування під назвою «Дочки-Синочки». Продукція випускається об'ємом 5 л.
«Наша вода проходить кілька ступенів очищення, що дозволяє мати ідеальний мінеральний склад, який відповідає всім вимогам до води для дитячого харчування. У підсумку ми отримуємо безпечний, якісний і корисний продукт», – зазначила начальник виробництва підприємства на пр. Московському, 195 Ганна Ємельянова.
Найближчим часом підприємство планує представити цю продукцію не тільки на пунктах роздачі, але і в супермаркетах міста.
Технологи підприємства продовжують працювати над розширенням асортименту і в недалекому майбутньому обіцяють представити для маленьких харків'ян смачні десерти та м'ясні пюре.
Зазначимо, на сьогоднішній день асортимент продукції Міської молочної фабрики-кухні налічує 32 найменування.