На харківських річках встановлюють бонові загородження (фото)

15.02.2024 09:42   -
На харківських річках встановлюють бонові загородження (фото)

Бонові загородження встановлюють на річках Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець. Конструкції зупинять розповсюдження нафтових плям у водоймах після удару армії рф по нафтобазі у Харкові, повідомляє Інфосіті.

Нагадаємо, 9 лютого рф атакувала БПЛА нафтобазу у Немишлянському районі Харкова. В результаті в навколишнє середовище потрапило близько 3000 тонн нафтопродуктів.

Були відібрані зразки ґрунту та упродовж трьох робочих днів відбирались зразки води в річках Немишля, Уди, Лопань, Харків, Сіверський Донець (м. Зміїв Харківська область, міст через річку). На теперішній час зразки проб лабораторно досліджуються.

Робота з ліквідації наслідків чергового екоциду триває в посиленому режимі. Напередодні фахівці встановлювали загороджувальні бони.

«Загороджувальні бони вдалося отримати від колег з Одеської області. Найближчим часом мають надійти додаткові з Полтавщини. Наразі за результатами попередніх досліджень, небезпечні речовини не потрапили до джерел з питною водою», – розповів заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Після встановлення бонових загороджень, проводитимуться роботи з застосуванням абсорбуючих засобів.

«Ці речовини розщіплюють нафтопродукти без загрози для живих організмів», – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління Харківського рибохоронного патруля Володимир Дриль.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Яка ситуація з питною водою у Харкові через потрапляння нафтопродуктів до водойм міста?

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ