На Харківщині запрацював Координаційний центр з питань евакуації та гумдопомоги

28.09.2022 12:35   -
Новини Харківщини: Запрацював Координаційний гуманітарний центр

Єдиний координаційний гуманітарний центр працює за напрямками евакуації та гуманітарної допомоги, зокрема, на деокупованих територіях Харківщини. Про це повідомляють Харьковские известия.

«Наразі для того, щоб потрапити і здійснювати волонтерську діяльність на деокупованій території, потрібно отримати перепустку в нашому координаційному центрі. Необхідно написати заяву, в якій зазначити вид гуманітарного процесу, що буде здійснюватися тією чи іншою волонтерською організацією», – розповів директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол.

Заповнити інтернет-форму для отримання перепустки на деокуповані території можна за посиланням. Також можете надати інформацію щодо діяльності благодійного фонду чи громадської організації, заповнивши онлайн-форму, що допоможе здійснити більш широкий аналіз вашого ресурсу.

Співголова Координаційного центру Євген Коляда наголосив, що перша тісна співпраця благодійних фондів, Харківської ОВА та Мінреінтеграції – це евакуація населення через Печенізьку дамбу, завдяки чому вдалося вивезти більше 16 тисяч осіб. Ця діяльність стала однією з передумов створення нинішнього центру.

Волонтери зможуть об’єднувати свої зусилля та спільно закривати потреби. Адже якщо хтось матиме лише продукти харчування, а інший – засоби гігієни, то разом спрямують відповідну допомогу за запитом від голів громад. Волонтер наголошує, що важливо закрити потреби як великих міст, так і маленьких селищ.

Подати запит на проведення евакуації також можна за посиланням.

Новини Харківщини: Запрацював Координаційний гуманітарний центр
Новини Харківщини: Запрацював Координаційний гуманітарний центр

Раніше ми повідомляли про те, що в Україні запустили чат-бот з питань евакуації та надання гуманітарної допомоги населенню.