На Харківщині розмінували понад 72 тисячі вибухонебезпечних предметів

03.07.2023 16:17   -
На Харківщині розмінували 72 тисячі ворожих боєприпасів

З початку повномасштабного вторгнення ДСНС знешкодила на Харківщині понад 72 тисячі вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на речника ГУ ДСНС України в Харківській області Євгена Василенко.

За його даними, наразі у Харківській області працює 31 піротехнічний розрахунок ДСНС – це 157 саперів і 62 одиниці спецтехніки.

Сапери продовжують обстежувати лінії електропередач, а також працюють за заявками місцевих жителів. Наразі обстежено понад 3 тис. 160 га території, 2 тис. 57 км ЛЕП. Загалом виявлено та знешкоджено 72 304 вибухонебезпечних предметів.

За минулий тиждень на Харківщині сталися 3 підриви на вибухонебезпечних предметах, одна людина постраждала.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

«Вкотре звертаюся до всіх жителів деокупованих громад. Будь ласка, дотримуйтесь елементарних правил безпеки. При виявленні будь-яких підозрілих предметів ні в якому разі не підходьте до них, не чіпайте, не перекочуйте. Помітивши такі боєприпаси, відразу повертайтеся назад тією ж стежкою і лише після цього телефонуйте за номерами: «101» або «102», – звернувся до жителів регіону речник ГУ ДСНС України в Харківській області.

Він також підкреслив, що вся деокупована територія є небезпечною. Тому заборонено відвідувати ліси, лісосмуги, а також місцевість з високою травою. Крім того заборонено відвідувати водойми. Пересуватися можна лише по дорозі з твердим або асфальтовим покриттям.

ОСТАННІ НОВИНИ