На Харківщині окупаційна влада відкрила «пенсійний фонд». Гроші отримають не всі

08.08.2022 11:35   -
Новини Харківщини: Окупаційна влада відкрила «пенсійний фонд» у Боровій

Під керівництвом окупаційної влади у Боровій на Харківщині розпочав роботу «пенсійний фонд». Очолила псевдоустанову колишня співробітниця контрольно-ревізійного управління. Про це повідомляють Харьковские известия.

В установі людям пенсійоного віку видають грошову допомогу у розмірі 10 000 рублів та обіцяють виплату пенсій по 8 000 рублів. За попередньою інформацією, пенсію обіцяють виплачувати тим пенсіонерам, які оформлять собі російські паспорти.

Тим часом побільшало пацієнтів у Борівській центральній лікарні. У людей в умовах війни та окупації, внаслідок постійного емоційно-психологічного напруження загострюються хронічні хвороби. Найчастіше за медичною допомогою звертаються люди із захворюваннями серцево-судинної системи. Складності ситуації додає те, що на території окупованої громади відсутній мобільний зв’язок, тож неможливо телефоном викликати швидку.

Місцеві жителі продовжують виїжджати з окупованих територій. Наразі це роблять двома шляхами – через росію і через Печеніги. На сьогодні, 8 серпня, запланована чергова евакуація мирного населення через печенізьку дамбу.

Увага! Прохід через дамбу можливий лише в один бік – з окупації на територію підконтрольну українській владі.