На Харківщині не фіксується скупчення російських військ — ХОВА

05.01.2024 14:37   -
На Харківщині не фіксується скупчення російських військ

Натомість російські військові намагаються максимально навантажити українську ППО. На цьому наголосив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час брифінгу 5 січня, повідомляє Інфосіті.

«Робимо все можливе для того, щоб посилити протиповітряну оборону і змінити ситуацію, бути ефективними навіть проти ракетних систем С-300. Однак це важко, навіть враховуючи ті технічні характеристики ППО, яка загалом присутня на території України», – сказав Олег Синєгубов.

Наразі у Харківській області нараховується більше 100 вогневих груп – це один із найвищих показників у країні.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Однак, він зауважив, що цієї осені спостерігається ворожа атака саме безпілотниками типу «Шахед».

«Остання масована атака по нашій державі, де рф одночасно запускає і «Шахеди», і ракети, розрахована на те, щоб максимально навантажити українську ППО. Ми маємо вживати всіх необхідних заходів, щоб бути готовими до подібних ситуацій, зокрема і на Харківщині. Ворог почав обстрілювати ракетами С-300 передмістя, північ нашої території, чого раніше так часто і масовано не було. По цим населеним пунктам наносяться удари ще й керованими авіабомбами», – додав начальник ХОВА.

Також Олег Синєгубов підкреслив, що скупчення російських військ на різних напрямках Харківщини не фіксують. Окрім того, наразі триває дослідження щодо виробництва ракет, якими нещодавно рф завдала обстрілів по регіону.

ОСТАННІ НОВИНИ