На Харківщині хочуть збільшити суму одноразової матеріальної допомоги

13.10.2022 10:45   -
Новини Харківщини: Суму одноразової матеріальної допомоги збільшать

Зокрема, мінімальну суму допомоги хочуть збільшити вдвічі. Також передбачені зміни щодо подачі документів на допомогу по лікуванню та після стихійного лиха. Про це повідомляють Харьковские известия.

Інформацію щодо змін до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання адресної допомоги надав директор Департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрій Шпарага.

За словами Юрія Шпараги, зараз комісія має право назначати допомогу від 500 грн до максимум у розмірі 20 тис грн. У проєкті змін збільшується мінімальна сума до 1 тис грн, а максимальна сума залишається у 20 тис грн. Але для онкохворих суму можна збільшити до 30 тис грн.

Також зміни стосуються подачі документів на допомогу по лікуванню та після стихійного лиха. Тепер для отримання матеріальної допомоги можна використовувати довідку, яка видається внутрішньо-переміщеним особам.

Також прийнято рішення щодо виплати одноразової грошової допомоги дітям, яки залишились круглими сиротами вначлідок військової агресії рф.

«В результаті обстрілів в області 14 дітей залишились круглими сиротами. Троє з них знаходяться за кордоном, решта – в Харкові. Прийняли рішення кожній цій дитині виділити з обласного бюджету в межах програми надання грошової допомоги по 30 тис грн», – повідомив Юрій Шпарага.