На Харківщині готуються відкрити деякі пляжі

02.06.2023 13:57   -
На Харківщині готуються до відкриття вісім пляжів: перелік

У Харківській області готуються до відкриття пляжі в селищі Безлюдівка, у Зміївській, Краснокутській громадах та смт Пісочин. Про це повідомляють «Харьковские известия».

Наразі на Харківщині заборонено функціонування зон відпочинку на берегах річок, ставків на територіях Ізюмської, Борівської, Балаклійської, Лозівської, Первомайської, Близнюківської, Біляївської, Олексіївської, Дергачівської та Мереф’янської територіальних громад.

Комісія з питань ТЕБ та НС Харківської міськради наразі теж не рекомендує населенню відвідування рекреаційних зон поблизу водоймищ на території міста.

Водночас в смт Безлюдівка готуються до відкриття 5 пляжів:

  • «Білий пляж» (вул. Харківська),
  • пляж «НЕБО» (вул. Нагірна, 57),
  • аквапарк «Олександра» (вул. Чайковського, 210-Д),
  • пляж «АГАТ» (вул. Полунична, 187),
  • пляж «Kosa Beach» (вул. Нагірна, 49).

Також планується відкрити пляжі у Зміївській, Краснокутській громадах та смт Пісочин.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У травні співробітники лабораторного центру дослідили 57 проб води, перевищення показників епідемічної безпеки було виявлено у 12 пробах (21,0%).

Встановлено, що у воді в межах акваторії пляжів «Удянський», Олексіївського лугопарку, Безлюдівського та Петренківського водоймищ, Основ’янського озера у Харкові вміст лактозопозитивних кишкових паличок знаходиться на рівні 6300-10000, що перевищує нормативне значення 5 000 на літр. У зв’язку з цим наразі не рекомендується купання у цих водоймах.

Перелік пляжів, які наразі не є безпечними для купання, відображені на карті:

ОСТАННІ НОВИНИ