На Харківщині від пожежі постраждало майно садового товариства. ФОТО

04.09.2019 16:40   -
Автор:
Так, 3 вересня о 12:33 рятувальників 56-ї Державної пожежно-рятувальної частини викликали на гасіння пожежі в садовому товаристві «Терміст», що у селі Липковатівка Нововодолазького району. На момент їх прибуття пожежа була вже надто розвиненою. Горіло біля 5 га сухостою. Вогонь від нього нищив всі дерев’яні забудови, що стояли на його шляху. Рятувальники налічили близько 5 знищених господарчих споруд. З цією пожежею вдалось впоратись лише о 16:45.
У селищі Куп’янськ Вузловий на Куп’янщині випалювання сухої трави спричинило пожежу 3 господарчих споруд. Проте рятувальникам вдалось врятувати 2 житлових будинки та ще 1 господарчу споруду.
Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях, не провокуйте пожежі у природних екосистемах! Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.
Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі. Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».