На Харківщині стартувала приписна кампанія

03.01.2020 09:38   -
Автор:
– Протягом наступних трьох місяців, до 31 березня ми запросимо до РВК близько 8000 осіб, яким цього року виповниться 17 років, – розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін. – Усіх хлопців оглянуть різні лікарі, з ними попрацюють офіцери та психологи тощо. На підставі загальних результатів вивчення, юнаків поставлять на військовий облік або ж через наявність вагомих причин визнають такими, які непридатні до армійської служби.
За словами офіцера, аби не було ажіотажів у військових установах, напередодні із керівниками місцевих органів самоврядування для юнаків складено відповідні графіки щодо відвідування РВК.
Під час приписної кампанії проводитимуть роз’яснювальну роботу із допризовниками щодо їхнього вступу до вищих військово-навчальних закладів, а також можливості у майбутньому підписати армійський контракт, щоб стати професійним захисником України.
До речі, торік на Харківщині приписці при районних військкоматах підлягало понад 7500 юнаків, а у 2018-му таких осіб було близько 8500.