На Харківщині сталися 3 пожежі через несправне пічне опалення

19.11.2019 14:00   -
Автор:
Так 19 листопада о 02:46 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла у приватному будинку за адресою: м. Харків, вул. Велика Панасівська, 157.
До місця виклику прибули рятувальники 6-ї, 3-ї та 17-ї Державних пожежно-рятувальних частин і курсанти Нацуніверситету цивільного захисту України. Всього 6 одиниць рятувальної техніки. Такої великої кількості сил та засобів потребувала пожежна обстановка. Будинок горів майже весь на площі 70 кв.м. На гасіння вогню подано 2 пожежні стволи. О 03:32 вогнеборцям вдалось локалізувати вогонь, а о 04:43 – повністю його ліквідувати.
Цього ж дня о 00:26 рятувальники 2-ї пожежної частини Харкова загасили дрова у гаражі в одному з гаражних кооперативів на вул. Польовій, 8. А напередодні Балаклійські рятувальники загасили стіну у приватному будинку у селі Раківка. В обох цих випадках вогнеборці зробили все, аби врятувати і гараж, і житловий будинок.
У зв’язку з тим, що пожежі через пічне опалення стають частішими, рятувальники звертаються до громадян звернути особливу увагу на виконання вимог пожежної безпеки під час влаштування печей.
Небезпека пічного опалення обумовлюється тим, що кожна піч – це вогнедіюче джерело. Частіше за усе пожежі відбуваються з причини перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також в результаті застосування для розтоплювання печей горючих і легкозаймистих рідин, при випаданні з топки або зольника вуглин.