На Харківщині посадовця Держкомзему звинувачують у передачі у приватну власність земель лісового фонду

05.12.2019 09:42   -
Автор:
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, протягом 2007-2008 років вказаною посадовою особою підписано позитивні висновки щодо проєктів землеустрою, які стосуються відведення трьох земельних ділянок для будівництва житлових будинків.
У подальшому це стало підставою для передачі вказаних земель у приватну власність. Однак передача земель відбулася з низкою порушень вимог чинного законодавства. Зокрема, не змінено цільове призначення ділянок.
Крім того, порушено встановлений державою мораторій на відчуження цих земель. При цьому, ці землі фактично є державною власністю та перебувають у постійному користуванні Державного підприємства «Харківська лісова науково-дослідна станція».
Таким чином, дії вказаного посадовця призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок лісогосподарського призначення, що завдало державі збитків у розмірі майже 376 тис. грн.
Наразі місцевою прокуратурою готуються позовні заяви з метою повернення незаконно наданих у приватну власність земельних ділянок лісового фонду.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.