На Харківщині порубали дерев на понад 98 мільйонів гривень. ФОТО

15.11.2019 11:41   -
Автор:
«Встановлено, що службові особи ДП «Жовтневе лісове господарство» здійснили розтрату ввіреного їм майна, а саме 18 290 дерев, шляхом їх незаконної вирубки на території вищевказаного лісового господарства. Внаслідок чого державі завдано збитків на суму понад 98 млн. гривень», – повідомив прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.
Правоохоронцями 14.11.2019 проведено обшуки за місцем мешкання службових осіб державного підприємства.
Прокуратурою області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України: колишньому в.о. директора державного підприємства, головному лісничому, заступнику головного лісничого, майстру лісу та 4-ом лісничим.
Згідно ч. 5 ст. 191 КК України підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.
Досудове розслідування триває.