На Харківщині попереджено рейдерський захват державної власності

13.12.2019 13:11   -
Автор:
Встановлено, що службовими особами державного підприємства штучно створено борг перед приватним товариством за надання послуг, які підприємство завідомо не могло оплатити, на декілька десятків мільйонів гривень.
У подальшому на підставі підроблених документів вказані службовці, використовуючи цей штучний борг, намагались відчужити ряд об’єктів нерухомого майна ринковою вартістю понад 350 млн грн, які цьому підприємству не належали, а перебували лише на його балансі. Вказана нерухомість належіть державі в особі профільного міністерства.
На даний час прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364 КК України (закінчений замах на зловживання службовими особами своїм службовим становищем на користь третіх осіб, що міг привести до настання тяжких наслідків).
У рамках кримінального провадження будуть вжиті заходи з метою попередження відчуження з власності держави відповідної нерухомості, у тому числі шляхом накладення на них арешту.
Крім того, планується вжиття заходів представницького характеру щодо визнання недійсними відповідних договорів, на підставі яких штучно створено кредиторську заборгованість державного підприємства, та скасування незаконної реєстрації нерухомості.