На Харківщині медики “швидкої” шукатимуть пацієнтів по геолокації

06.07.2022 16:00   -
Новини Харкова: Медики "швидкої" шукатимуть пацієнтів по геолокації

У Центрі екстреної медичної допомоги запрацювала нова система визначення місцезнаходження пацієнта по телефону. Про це повідомляють «Харьковские известия».

Для користування новою системою необхідно мати смартфон з операційною системою Android або Apple iOS та підключення до інтернету.

“Ситуації, коли потрібно швидко і точно визначити місцезнаходження людини, трапляються постійно. Саме для цього і була розроблена програма. Процес визначення місцезнаходження людини має назву – геолокація. Визначення місцезнаходження можливе лише за згодою людини, яка звернулась в центр екстреної медичної допомоги”, – йдеться у повідомленні.

Життя 45-літнього жителя села Петрівка Красноградського району було врятовано саме завдяки визначенню місцезнаходження. 26 червня о 13 годині до ЕМД надійшов виклик від чоловіка (отруєння лікарскими засобами), який не міг пояснити своє місцезнаходження. З його дозволу було встановлено геолокацію. Бригада швидко відреагувала на виклик та провела всі необхідні методи інтенсивної терапії.

Раніше ми повідомляли про те, що медики Харківщини отримали ще один автомобіль швидкої допомоги.