На Харківщині масово виробляли тютюн для кальяну. Тепер на горе-підприємців може чекати в’язниця і конфіскація майна. ФОТО

22.11.2019 14:56   -
Автор:
Як повідомив начальник відділупрокуратуриХарківської області Артур Оганнісян, 20 листопада 2019 року проведено обшуки, в ході яких виявлено підпільне виробництво тютюну для куріння кальяну на території приватних домоволодінь у Харкові та Павлограді, організоване двома чоловіками. Крім виготовлення багатокомпонентних сумішей, вказані громадяни займалися реалізацією контрафактної продукції (ч. 2. ст. 204 КК України).
Під час обшуку вилучено близько 300 кг листя тютюну, 60 кг готової контрафактної продукції, обладнання та близько 10 000 пачок тютюну іноземного виробництва без марок акцизного податку з відсутньою інформацією про виробника, дату виготовлення, умови зберігання і медичні застереження.
У разі встановлення небезпечних для життя і здоров’я речовин у складі тютюну для куріння кальяну фігурантам погрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 10 років з конфіскацією майна.
Наразі вирішується питання про звернення до суду з клопотанням про арешт вилученого майна.