На Харківщині цього року служити за контрактом призвали понад 1600 осіб

30.10.2019 15:25   -
Автор:
Цього тижня голову родини разом із понад 100 новобранцями-контрактниками направили до навчального центру, щоб опанувати військову спеціальність. Його жінка розпочне армійську службу за 10-15 днів із відправкою наступної команди призовників, до якої її вже включили.
За словами військового комісара Харківського обласного військкомату полковника Юрія Калгушкіна, всього з початку 2019-го року в регіоні призвали служити за контрактом понад 1600 осіб. При цьому із травня поточного року спостерігається велика кількість жінок, які бажають служити в українському війську.
– Цього року ми вже призвали понад 160 дівчат, – говорить офіцер. – Тобто кожний десятий контрактник є представницею чарівної статі. Значний відсоток із них обіймуть такі бойові посади, як командир танка, механік-водій БМП, навідник САУ, снайпер тощо. Ще на початку року на ці посади йшли лише чоловіки. Приємно, що харків’янок не лякають складні та відповідальні завдання в армії.
Також офіцер відзначив, що до райвійськкоматів дедалі більше приходить молодих людей.
– У 2014-2015 роках середній вік новобранців-контрактників становив приблизно 45 років. Торік він уже коливався біля відміток 35-37, а в 2019-му ми підрахували, що цей показник склав 32-33 роки. Також із року в рік постійно збільшується відсоток хлопців та дівчат із вищою освітою. На жаль, дипломи цивільних вишів не допомогли знайти престижу роботу. В армії ж більшість із них бачать перспективу та чіткий кар’єрний зріст, – підсумував полковник Юрій Калгушкін.