На Харківщині близько 600 аптек працюють за державною програмою «Доступні ліки»

15.01.2020 09:22   -
Автор:
«Нам вдалося провести дуже швидку договірну компанію. За 6 робочих днів ми змогли переукласти договори на 2020 рік з аптеками з усієї країни, — розповіла в.о. начальника відділу роботи з договорами з аптеками Ірина Ліштаба. — Такий результат є спільним успіхом НСЗУ та аптечних закладів. Ми продовжуємо приймати заяви на укладення договорів про реімбурсацію і сподіваємося, що кількість аптек, які входитимуть у програму буде зростати. Лише у співпраці держави та бізнесу нам вдасться зробити. Доступні ліки ще більш доступнішими для кожного українця».
Нагадаємо, лікарські засоби, які підлягають реімбурсації, з 1 квітня виписуються виключно через електронну систему охорони здоров’я (у формі електронного рецепта). Вже виписано 11,19 млн електронних рецептів, з них погашено – 9,39 млн (84,38 %). Найбільшу кількість е-рецептів виписано у Дніпропетровській, Харківській, Львівській, Донецькій областях та у м.Київ. Електронний рецепт можна погасити у будь-якій аптеці, яка бере участь у програмі, а не лише за місцем проживання.
Найбільша кількість виписаних рецептів – для лікування серцево-судинних захворювань (майже 8 940 млн), далі – цукровий діабет (понад 1 860 млн) та бронхіальна астма (понад 332 тисячі).