На «Електроважмаші» сьогодні працюють скетчери з Харкiвщини.ФОТО

23.07.2019 12:15   -
Автор:
Сьогодні на «Електроважмаші» на кілька годин художники поринуть в атмосферу машинобудування, щоб створити свої замальовки і відкрити світові наш завод з нового боку.
Як розповіла організатор проекту Юлія Колесникова, ідея проекту виникла в рамках підготовки до Всеукраїнського симпозіуму Urban Sketcher, який буде проходити у вересні в Харкові. Тема індустрії обрана тому що Харків – великий індустріальний місто, де багато діючих заводів.
“У літні місяці ми інспектуємо місця, які нам цікаві, оскільки ніхто не знає, що відбувається за високими парканами і закритими воротами. Коли я перший раз приїхала на “Турбоатом”, для мене великим подивом стало те, що основна робота, по суті, механізована. Я очікувала побачити багато людей і ручна праця. До “Турбоатому” був особливий інтерес, тому в нашому списку він стоїть першим “, – зазначила Юлія Колесникова.
За її словами, скетч-сесії також планується провести на ДП “Завод” Електроважмаш “, Харківському підшипниковому заводі, а також деяких комунальних підприємствах міста.
Ідея відправитися на індустріальні об'єкти прийшла засновнику Urban Sketchers Kharkiv, скетчеру Ярославу Яковлєву.
“По-перше, ми нарешті побачимо закриті заводські території, які давно мріяли відвідати. По-друге, покажемо, що заводи – це не щось законсервоване в часі. Вони можуть і повинні змінюватися, особливо в Харкові, де багато індустріальних просторів різних виробничих галузей “, – зазначив Ярослав.