На Australian Open зібрали понад 200 тисяч доларів на підтримку України (фото)

12.01.2023 16:30   -
На Australian Open зібрали понад 200 тисяч доларів на підтримку України
Фото Getty Images

Благодійний захід був організований рухом «Tennis Plays for Peace», а участь в ньому взяв й 98-річний харків’янин Леонід Станіславський. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Благодійний захід відбувся в Мельбурні перед стартом Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. На центральному корті одного з найпрестижніших тенісних турнірів пройшла серія виставкових матчів за участю провідних тенісистів світу. Серед них – Рафаель Надаль, Енді Маррей, Марія Саккарі, Григор Димитров, Френсіс Тіафо, Олександр Звєрєв, Корі Гауфф та Алекс де Мінаур.

На Australian Open зібрали понад 200 тисяч доларів на підтримку України

Разом з ними численних глядачів на трибунах своєю грою порадували й українці – Марта Костюк, Даяна Ястремська, Олексій Крутих, а також рекордсмен Книги Гіннеса, найстарший діючий тенісист планети, харків’янин Леонід Станіславський. Він, до речі, продовжує свою ігрову кар’єру, є призером та учасником багатьох ветеранських турнірів, в тому числі й чемпіонатів світу та Європи, у категоріях 85+ та 90+ років.

На Australian Open зібрали понад 200 тисяч доларів на підтримку України

Перед початком спортивного благодійного шоу в Мельбурні було показано також відеозвернення титулованої української тенісистки, почесної мешканки Харкова Еліни Світоліної, у якому вона звернулася із закликом до світової спільноти про подальшу підтримку України проти російської агресії.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Пряма трансляція цікавих виставкових матчів була показана в багатьох країнах, в тому числі, й на одному з українських каналів, також її можна було подивитися в Інтернеті. Під час заходу тривав збір коштів, а свої донати робити люди з усього світу. Також до збору були додані кошти з продажу квитків для глядачів на цей благодійний масштабний захід зірок тенісу.

Загалом, як відзначили організатори, вдалося зібрати понад 200 тисяч доларів США. Всі ці кошти тепер передадуть на підтримку України через австралійську філію UNICEF і платформу Global Giving.

Також нагадаємо, що один з учасників цього благодійного тенісного вечора, екс-перша ракетка світу, британець Енді Маррей минулого місяця отримав почесну нагороду імені Артура Еша за гуманітарні заслуги на підтримку України в межах щорічної премії чоловічої асоціації тенісу – ATP Awards 2022.

ОСТАННІ НОВИНИ