«Муніципальна няня»: Які сім’ї в Харкові мають право на послугу та розмір компенсації з 1 січня

06.01.2023 15:50   -
«Муніципальна няня»: Які сім'ї в Харкові мають право на послугу

Управління соціального захисту населення Адміністрації Слобідського району інформує, що з 1 січня були внесені зміни до Порядку відшкодування вартості послуги «муніципальна няня». Про це повідомляють Харьковские известия.

Нагадаємо, послуга «муніципальна няня» надається для підтримки батьків, опікунів дитини для забезпечення догляду за дитиною до 3-х років, яка потребує додаткового догляду, або якщо один із батьків, опікунів є особою з інвалідністю 1-ї чи 2-ї групи.

Допомога призначається у розмірі, який визначається з розрахунку 100% мінімальної заробітної плати у погодинному розмірі, установленої на 1 січня відповідного року, за годину догляду, але не більше 165 годин на місяць. Розмір не може перевищувати вартості послуги «муніципальна няня».

Муніципальною нянею може бути будь-яка фізична особа-підприємець (КВЕД88.91) чи юридична особа (КВЕД 78.20 або КВЕД 85.10). Між заявником послуги та нянею укладається договір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвідувачів ЦНАП Харкова, які бажають отримати паспортні послуги, просять бути уважними

Для отримання компенсації необхідно надати до управління соціального захисту населення заяву, відомості про народження дитини, копію довідки про її захворювання та договору, копію довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності, відомості, що підтверджують витрати на оплату послуги «муніципальна няня».

Додаткову інформацію можна отримати за тел.: (057) 725-41-14. Прийом громадян здійснюється з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 15:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків’ян запрошують долучитися до акції «Сімейні звичаї та традиції харківських родин»