Міська влада допоможе мешканцям проблемного гуртожитку. ФОТО

13.12.2019 10:00   -
Автор:
Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов 12 грудня провів зустріч із мешканцями, які хотіли б приватизувати свої кімнати, але не мають такого права, оскільки гуртожиток належить Міністерству освіти і науки України.
За їхніми словами, ця будівля при ПТУ №30 колись належала ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т. Г. Шевченка». У 1992 році підприємство передало частину гуртожитку Міністерству освіти, в 1997 – ще частину. Там жили працівники ПТУ, студенти. Зараз у гуртожитку проживають, в основному, люди, які вже не мають відношення ні до заводу, ні до училища – всього 210 осіб. Фактично вони є наймачами житлоплощі. Всі їхні спроби приватизувати кімнати незмінно закінчувалися невдачею, оскільки гуртожиток не перебуває у комунальній власності.
Під час зустрічі Ігор Терехов повідомив, що міська влада зацікавлена ​​в тому, щоб будівля перейшла з державної власності у комунальну.
«Ми надішлемо до Міністерства освіти листи, щоб гуртожиток передали місту, і будемо юридично супроводжувати всі необхідні процеси. Якщо це станеться, то міськрада ухвалить всі рішення, щоб люди могли приватизувати свою житлову площу. Поки ж спробуємо допомогти мешканцям гуртожитку в якихось моментах, наприклад, в їхніх стосунках з «Харківобленерго», допоможемо зробити техпаспорт будинку і приміщень. Ми зацікавлені в тому, щоб у людей були нормальні умови проживання», – зазначив Ігор Терехов.