Міносвіти звертається до абітурієнтів – газета «Харьковские известия»

28.07.2020 03:43   -
Автор:
У які терміни відбуватимуться ключові етапи вступу, які коефіцієнти будуть діяти, як створити електронний кабінет та подати заяви — на ці та багато інших актуальних питань вступників Міносвіти підготувало відповіді на своєму сайті у вигляді відеороз’яснень в розділі «Вступна кампанія 2020». Перш за все розповіли, хто, коли і як має складати вступні іспити чи брати участь у творчих конкурсах, які для вступників на місця державного замовлення відбуватимуться з 1 до 12 серпня, а на контракт — з 1 до 22 серпня.
Анжеліка Кернична, державний експерт директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН розповідає:
— Важливо! Під час реєстрації на вступні іспити та творчі конкурси у вас не повинні вимагати сертифікат ЗНО. Для того щоб зареєструватися, необхідно мати заяву, 2 фотокартки, копію документа, який посвідчує особу, а також копію документа, який дає право на вступ за результатами вступних іспитів. Також варто зазначити, що реєстрація на вступні іспити або творчі конкурси не є фактом подання заяви до обраного закладу вищої освіти.
Директор Департаменту освіти ХМР Ольга Деменко: «Випускники отримають атестати тільки після зовнішнього незалежного тестування, оскільки ЗНО зараховується і як випускний іспит, і як вступний. Що стосується додаткової сесії ЗНО, результати будуть оприлюднені 14 серпня».