Міністерство культури збирає кошти на відновлення Харківської бібліотеки імені Короленка

07.11.2022 11:36   -
Новини Харкова: Відновлення бібліотеки Короленка - збір коштів

13 березня через ворожі обстріли постраждала Харківська державна наукова бібліотека імені Короленка. На її відновлення необхідно 128 млн грн. Про це повідомляють Харьковские известия.

Наразі у будівлі потрощені вікна, пошкоджень зазнали два книгосховища, головний корпус та автентичний рояль. Книжкові фонди на цей час у бібліотеці не пошкоджені, але через порушення температурного режиму це може статися. Також у будівлі пошкоджено вітражі.


В суму 128 млн грн входить реставрація вікон, книгосховищ, фасаду будівлі та роялю. Також 8 млн грн з цих коштів Мінкульт витратить на проведення науково-проєктних робіт, що визначать повний обсяг робіт необхідних задля відновлення будівлі.

Наразі вже зібрано 11 409 грн з 128 млн грн.

Зробити донат на відновлення бібліотеки Короленка можна за посиланням.

Харківська державна наукова бібліотека імені Короленка — найбільша бібліотека Харкова й України, друга за обсягами книгофондів після Національної бібліотеки України імені Вернадського. Обсяг фондів бібліотеки складає 7 мільйонів примірників документів різними мовами. Це фонд національного значення, а також хаб цифрової освіти у Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення Каразінського університету коштуватиме мільйони доларів. Як відроджуватимуть виш

Також Мінкульт у межах проєкту “Збережіть українську культуру” збирає кошти на відновлення музею Григорія Сковороди. Долучитися до збору можна тут.